KEHARMONIAN KAUM DAN SIFAT SALING MEMAHAMI ANTARA SATU SAMA LAIN MELALUI USAHA DAKWAH KEPADA BUKAN ISLAM.

Karnival Harmoni 2009 bertujuan menyemarakkan lagi agenda keharmonian masyarakat Malaysia yang berbagai kaum, bangsa dan agama. Karnival Harmoni 2009 cuba mewujudkan suasana dakwah dan kefahaman asas-asas Islam secara meriah, kreatif, interaktif, santai dalam kepelbagaian kaum dibawah satu bumbung pada masa yang sama yang mudah difahami oleh orang ramai terutamanya masyarakat bukan Islam.Corak perjalanan Karnival ini akan menimbulkan kefahaman yang jelas dan menyerlah. Segala bentuk tanggapan negatif , konservatif dan salah faham terhadap Islam akan dapat dihapuskan .Kejernihan serta keunggulan Islam agama sejagat akan direalisasikan dalam karnival ini melalui program dan aturcara yang telah disusun rapi .Harapan dan matlamat kami agar usaha dakwah ini akan diberkati Allah dan berjaya mencapai objektifnya.

Kami dengan ini mengajak semua pihak termasuk pihak media agar bersama-sama JIM-Hidayah Centre memainkan peranan menyeru menjayakan dan memeriahkan lagi program Karnival Harmoni 2009 ini. Kami mengalu-alukan segenap lapisan masyarakat terutamanya masyarakat bukan Islam di sekitar Lembah kelang, bersama ahli keluarga,rakan taulan dan jiran tetangga, beramai-ramai datang mengunjungi Karnival Harmoni 2009 ini.

Sedikit maklumat mengenai program tersebut:

Tarikh Program Karnival Harmoni : 22 – 24 Mei 2009 (Jumaat, Sabtu dan Ahad)

Waktu: 10 pagi – 10 malam setiap hari

Tempat : Aras G, Concourse Summit USJ Subang Jaya

Masuk adalah Percuma

Program-Program menarik:

Pameran dan Jualan,persembahan tarian singa, pertunjukan seni mempertahankan diri silambam, gendang masyarakat India,tarian pelbagai bangsa Arab, nasyid, forum, pertandingan melukis kanak-kanak, cabutan bertuah dan banyak lagi. Agenda penuh disertakan bersama.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :

* Pejabat Hidayah Centre di talian 03-41089669
* Tuan Haji Muhamad Sylvester, Pengerusi Hidayah Centre ( 019 3335549)
* En Nashiruddin Mohd Tahir, Pengarah Karnival Harmoni 2009 (019-3850732)

Wabillahi taufik wal hidayah, wassalamu alaikum warah matullahi wabarakatuh.

NASHIRUDDIN MOHD TAHIR
Pengarah Program
Karnival harmoni 2009.